Spring til hovedindhold

Hybrid læring: Effektiv kompetenceudvikling til en foranderlig hverdag

Få fleksibel læring, der skaber forandring – og passer ind i jeres virkelighed. Står I midt i en forandring, eller har I brug for at styrke kompetencerne på arbejdspladsen? Så kan hybrid læring være det redskab, der omsætter behov til praksis – og sikrer, at ny viden faktisk bliver brugt.

Hybrid læring forener det bedste fra det digitale og fysiske. I får læringsforløb, der både er fleksible, og forankrede og som kan tilpasses netop jeres organisation, mål og medarbejdere. Det er en effektiv metode til at sætte gang i nye initiativer, ændre vaner og udvikle kompetencer i en travl hverdag – uden at gå på kompromis hverken med kvalitet eller udbytte. 

Et typisk hybridt forløb kan indeholde: 

  • Ekspertvideoer og animationer, der giver en visuel og dynamisk forståelse for et emne.
  • Interaktive øvelser og cases, som engagerer og udfordrer deltagerne.
  • Fysisk undervisning og gruppeøvelser, der fremmer samarbejde og praktisk anvendelse af viden.
  • Refleksionsøvelser, hvor medarbejdere individuelt kan bearbejde deres egne erfaringer og dele dem kolleger.
  • Værktøjer I kan bruge til at sætte fokus på, hvordan emnet tager sig ud på jeres arbejdsplads og hvordan I konkret kan praksisorienterede øvelser, der tilpasser sig lige præcis jeres opgaver og jeres arbejdsplads.

Denne blanding af formater gør det muligt at imødekomme både individuelle og fælles læringsbehov. Digital læring kan fungere som en effektiv introduktion til et emne, mens fysisk læring skaber et rum for dybere diskussion og praksisorienterede øvelser, der tilpasser sig lige præcis jeres opgaver og jeres arbejdsplads.
 

Diagram over et hybridt læringsforløb fra fysiske kursusdage til digital træning til spørgemøder online.

 

4 fordele ved hybrid læring

Når I vælger et hybridt forløb, får I ikke bare fleksibilitet – I får læring der virker. Her er hvorfor: 

  • Fleksibilitet: Medarbejdere kan lære individuelt eller i grupper, afhængigt af deres behov og tidsplaner.
  • Tilpasning: Hybrid læring kan designes specifikt til arbejdspladsens mål og udfordringer.'
  • Effektivitet: Digitale læringsformater giver hurtig adgang til viden, mens fysiske formater styrker samarbejde og teamdynamik.
  • Engagement: Kombinationen af interaktive og refleksive øvelser sikrer, at læringen bliver meningsfuld og relevant.

 

Diagram over hybridt læringsforløb med læringsbehov og handlingsplan.

Case: Sådan bruger Crecea hybrid læring

Vi har blandt andet hjulpet arbejdsmiljøkonsulenthuset Crecea med at tilrettelægge nogle af deres kurser med hybride formater. Det er et godt eksempel på, hvordan hybrid læring kan skabe værdi i praksis. De har udviklet et hybridt læringsformat til deres arbejdsmiljøuddannelse

 

”Vi har oplevet en styrke i, at kursisterne har noget basisviden, når de kommer til vores fysiske undervisningsdag. Det er en basisviden har de tilegnet sig gennem digital læring. Vi starter nu på baggrund af fælles viden og kommer langt hurtigere frem til en diskussion af konkrete cases og udfordringer. Det giver kursisterne udtryk for, at de har rigtig meget gavn af. Det er en stor gevinst for os, at vi kan blande tilstedeværelsesundervisning med digital læring.”


Hybrid læring har givet Crecea mulighed for at tilpasse undervisningen til forskellige hold – med alt fra høj grad af fysisk tilstedeværelse til primært digitale forløb. Det giver større fleksibilitet, bedre udnyttelse af undervisningstiden og reduceret rejseaktivitet.

 

Skal I med på den hybride læringsrejse?

Hybrid læring giver jer mulighed for at tilrettelægge kompetenceudvikling, der tager højde for både forretningens mål og medarbejdernes virkelighed. Uanset om I står over for en større implementering eller ønsker at styrke medarbejdernes kompetencer, hjælper vi jer med at skabe læringsforløb, der gør en reel forskel i praksis. Er I nysgerrig på, hvordan hybrid læring kunne se ud hos jer? Lad os tage en uforpligtende snak.