Spring til hovedindhold

Opbyg psykologisk tryghed på arbejdspladsen med blended learning

Psykologisk tryghed er vigtigt for et godt arbejdsplads. Men det kræver, at man som arbejdsplads arbejder målrettet mod at styrke den psykologiske tryghed, da man ikke kan gå ud fra, at den nødvendigvis er naturligt til stede.

"Det er vigtigt at være opmærksom på, at en høj grad af psykologisk tryghed ikke nødvendigvis er naturligt til stede på en arbejdsplads."

 

Men hvorfor er det vigtigt?

Forskning viser, at teams med en høj grad af psykologisk tryghed performer bedre end teams med en lav grad af psykologisk tryghed. Men hvorfor det?

Når I arbejder med at styrke den psykologiske tryghed i jeres team, vil I opleve at jeres medarbejdere i fællesskab bliver bedre til at bidrage til jeres succes. For når man i et team tør:

  • dele sin tvivl, usikkerhed og bekymringer, og når man tør tale om sine fejl, lærer alle noget nyt.
  • komme med forslag til at gøre ting anderledes eller komme med helt nye ideer, styrker det samlet set arbejdspladsens opgaveløsninger og dermed konkurrenceevne. 

Men det kræver at medarbejderne føler sig psykologisk trygge. Der er nemlig noget på spil, når vi stiller os frem.

Så hvad gør I?

I Gyldendal e-Learning har vi sammen med erhvervspsykologer fra arbejdsmiljøorganisationen, CRECEA, udviklet en kursuspakke, som giver jeres team mulighed for at opbygge mere psykologisk tryghed. Den består af:

  • Et digitalt lederkursus
  • Et digitalt medarbejderkursus
  • Værktøjer og metoder til brug i plenum

Når I benytter denne kombination af digitale kurser målrettet henholdsvis ledere og medarbejdere sammen med værktøjer og metoder, I kan printe og bruge, når I mødes fysisk i jeres teams, får I mulighed for at koble jeres nye viden til lige præcis jeres arbejdssituationer og eventuelle udfordringer. Vores erfaring er, at man med blended learning har bedre mulighed for at opnå den ønskede læringseffekt.

Med øvelserne kan I arbejde med at ændre på eventuelle uhensigtsmæssige vaner, så I sammen kan finde nye løsninger, I kan implementere i praksis. Og som leder bliver du både klædt på til at styrke dit eget bidrag og facilitere processen med at få resten af teamet med.  

”E-læring om psykologisk tryghed kan give medarbejdere og ledere et fælles sprog og en fælles forståelse af begrebet, som kan fungere som grundlag for et videre arbejde i et team eller en afdeling. På den måde bruger vi vores tid sammen på det vigtigste, nemlig fælles dialog og konkrete tiltag."

Mette Kleinert

 

Kontakt Mette

Mette Kleinert har skrevet denne artikel. Vil du høre mere om psykologisk tryghed? Tøv ikke med at række ud til Mette for en uforpligtende snak om, hvordan I kan komme i gang med at arbejde målrettet med at forbedre jeres psykologiske tryghed på arbejdspladsen.