Aarhus Universitetshospital

Et digitalt undervisningsprogram til patienter med leddegigt.

OPGAVEN KORT FORTALT:

  • Aarhus Universitetshospital efterspurgte digitalt læring der kunne støtte patienter med leddegigt i deres sygdomsforløb.
  • I samarbejde med Gyldendal e-Learning blev der skabt et e-læringsprogram med fokus på at formidle tydeligt og let forståeligt til patienterne.
  • Læringsprogrammet indeholder bl.a. video, grafik, animation og forskellige test for at gøre informationerne let tilgængelige. 
  • Patienterne der gennemfører e-læringen har nu et godt kendskab til deres sygdom, og ved hvordan de skal håndtere deres symptomer og den medicinske behandling.
Opgaven

 

OPGAVEN

Som led i et forskningsprojekt om patientundervisning, ønskede Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital at udvikle et digitalt undervisningsprogram henvendt til patienter med leddegigt.

Formålet med et digitale undervisningsprogram var at styrke patienternes kendskab til sygdommen og støtte dem i at håndtere deres symptomer, den medicinske behandling og kontakten med sundhedsvæsenet. Ligeledes skulle programmet hjælpe patienterne med at håndtere de udfordringer, som en kronisk sygdom kan medføre i hverdagen.

LØSNINGEN

Dette løste vi med et e-læringsprogram med fokus på at formidle viden på forskellige måder, for bedst muligt at nå ud til patienterne. Ved brug af både grafik, animation, videoer, podcasts og interaktive tests, forsøgte vi at gøre denne viden tilgængelig, kort, let at forstå, og samtidig i et design, der indbyder til fordybelse og genbesøg.
Løsning 2