Spring til hovedindhold

Viborg: Introduktion til forflytningskonceptet

Vi har hjulpet Viborg Kommune med et skræddersyet introduktionskursus til alle de medarbejdere, der arbejder med forflytninger i kommunen. Læs mere om opgaven og løsningen her.

OPGAVEN KORT FORTALT:

  • I Viborg arbejder man strategisk med at skabe en sund og sikker forflytningskultur
  • Som led i denne strategi har vi udviklet et kort introduktionskursus til alle de medarbejdere, der arbejder med forflytninger.
  • Kurset kan tilgås via computer, iPad eller telefon.
  • Den digitale læring fungerer som optakt til yderligere praktisk undervisning hos Viborgs fageksperter.
  • Designet ligner Viborgs eget designkoncept, så det blender ind i kommunens øvrige materialer.
  • En afsluttende test sikrer, at medarbejderne er klar til at tage næste skridt i deres oplæring i forflytninger.
  • Kurset skal øge kvalitet og sikkerhed for borgeren samt forebygge arbejdsskader for medarbejderne. Samtidig skal det sikre, at medarbejderne kender Viborgs organisering og ved, hvor de finder hjælp.

Hvordan ser løsningen ud?

Opgaven

I Viborg arbejder man strategisk med at skabe en sund og sikker forflytningskultur. Forflytninger er alt det, der handler om støtte en borger med at flytte sig fra a til b eller med at ændre stilling. Ofte er der behov for, at medarbejderen kender til teknikker og hjælpemidler, så at man passer på sig selv og borgeren.

Som led i denne proces, har vi hjulpet Viborg med at udvikle et kort kursus til alle de medarbejdere, der på den ene eller anden måde kommer i situationer, hvor der er brug for en forflytning.

Kurset introducerer medarbejderen til vigtige emner som borgerenes sikkerhed, egen sikkerhed samt risikovurderinger, og vigtigst af alt formidler kurset budskabet om, at Viborg har et forflytningskoncept, der støtter op om medarbejdernes arbejde på forflytningsområdet.

Opgaven

Løsningen

Kurset er kort og introducerende. Og det fungerer som introduktion til yderligere oplæring i Viborgs Forflytningskoncept, som kræver tilstedeværelse. På den måde er det et fint eksempel på, hvordan et digitalt kursus kan skabe en basisviden, så medarbejderen har bedst mulige forudsætninger for at fokusere på praktiske færdigheder sammen med fageksperter på området.

Udtrykket matcher Viborgs designguide, så det blender naturligt ind i det øvrige materiale, der dækker dette område. Samtidig har vi sikret at kurset let kan besøges på telefon, Ipad og computer.

Løsning 2

Vi kan også hjælpe dig

Kontakt os for en uforpligtende snak om mulighederne for skræddersyet e-learning til jeres behov.