Ergonomi og forflytninger

Der sker desværre alt for mange arbejdsskader, fordi der ikke er opmærksomhed nok på arbejdsstillinger og forflytningsteknikker

Varighed: Ca. 30 minutter, men varigheden afhænger af, hvor mange emner der vælges til og fra 

Målgruppe: Medarbejdere, der har direkte kontakt med borgere, som har brug for hjælp til forflytning

I dette kursus stiller vi skarpt på ergonomi, hvor vi kommer rundt om de grundlæggende principper for, hvordan vi bruger kroppen hensigtsmæssigt, når vi arbejder – og hertil er der 19 konkrete anvisninger til forskellige forflytninger i dagligdagen. Indholdet er udarbejdet med udgangspunkt i de anerkendte forflytningsteknikker, og vi læner os selvfølgelig op ad den nyeste viden, som blandt andet BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration udgiver. Brug dette kursus til at sætte fokus på arbejdsstillinger og forflytningsteknikker, så alle får den fornødne basisviden om emnet.

Kurset er disponeret sådan, at der er tre grundlæggende emner om ergonomi, som alle medarbejdere skal gennemføre. Herefter er der mulighed for at lære om specifikke forflytninger med og uden hjælpemidler, med og uden hjælp fra personen, som har brug for hjælp mv.