Spring til hovedindhold

Håndtering af risikosituationslægemidler hos borgerne

Få hjælp gennem mikrolæring til at sikre, at dine medarbejdere undgår fejl, når de håndterer risikosituationslægemidler ude hos borgerne. Med syv mikro-moduler lærer I, hvordan I minimerer fejl, så borgernes liv ikke sættes på spil. Gennem en case-øvelse, en formidlingsvideo og en lille quiz bliver I klædt på til at sikre den korrekte håndtering af hver af de syv lægemidler.

DET KAN DU FORVENTE AF KURSET:

  • Risikosituationslægemidler består af syv mikromoduler, der hver tager 5-7 minutter. Modulerne er lavet i samarbejde med medicin.dk.
  • Medarbejderne bliver klædt på til at undgå de typiske risikosituationer, der er forbundet med at give borgere methotrexat, digoxin, gentamicin, insulin, kalium, blodfortyndende medicin eller opioider. 
  • Medarbejderne bliver gennem case-øvelser trænet i, hvilke tegn på overdosering og forgiftning, man skal være opmærksom på, og hvordan man skal reagere for at hjælpe borgeren.
  • Modulerne er målrettet sosu-assistenter, sosu-hjælpere, pædagoger og vikarer, der arbejder i hjemmeplejen, på plejecentre og på bosteder. 
Kursus om Risikosituationslægemidler

HENT KURSUSBESKRIVELSE

Læs hele kursusbeskrivelsen helt uforpligtende og få det fulde overblik over alle emner og indhold i kurset.

VI SIDDER KLAR TIL AT HJÆLPE DIG I GANG

Har du spørgsmål eller ønsker du en uforpligtende præsentation af vores e-learning-kurser?

Medicinhåndtering

Medicinhåndtering repetition relateret kursus

Kort fortalt om medicin

Kort fortalt om medicin relaterede kursus ikon

Kort fortalt om hyppige sygdomme

Kort fortalt om hyppige sygdomme relaterede kursus ikon

Kompetenceudvikling inden for risikosituationslægemidler

Risikosituationslægemidler kræver en særlig opmærksomhed og præcision for at undgå fejl, der kan få alvorlige konsekvenser for borgerne. Med Gyldendal e-Learnings digitale kursus bliver sundhedspersonale klædt på til at håndtere disse lægemidler korrekt. Formålet er at sikre en fælles referenceramme og minimere risici i hverdagen.

Kursuspakken

Kursuspakken består af syv moduler, hvor hvert modul fokuserer på ét specifikt lægemiddel. Kurset dækker syv af de mest risikable lægemidler: methotrexat, digoxin, gentamicin, insulin, kalium, blodfortyndende medicin og opioider.  

Gennem kurset får kursisterne adgang til cases, formidlingsvideoer, tjeklister og en afsluttende quiz. Modulerne er korte, præcise og lette at tilgå. 

Målgruppen

Kurset henvender sig til sosu-assistenter, sosu-hjælpere, pædagoger og vikarer, der arbejder i hjemmeplejen, på plejecentre eller bosteder. Det kan desuden bruges som et supplement til kursuspakken om medicinhåndtering. 

Kursusforløb

Med Gyldendal e-Learnings digitale platform er kurset altid tilgængeligt, så medarbejdere kan udvikle deres kompetencer, når og hvor det passer dem. Modulerne er designet til at være fleksible og effektive – med en varighed på 5-7 minutter per modul kan kursuspakken gennemføres på 35-45 minutter.