Kort fortalt om medicin

Kurset giver en introduktion til den medicin, der bruges til behandling af de hyppigste sygdomme hos ældre borgere. På den måde kan kurset være med til at sikre et fælles vidensgrundlag, som giver tryghed for både personale og ældre borgere.

Kort fortalt om medicin desktopPlejepersonale er i deres omsorgsarbejde nogle af dem, der er tættest på ældre og syge borgere, og de hjælper ofte borgerne med at tage medicin.
Deres observationer er derfor vigtige for at sikre, at borgeren hele tiden får den rette behandling, og derfor er det også vigtigt at kende til medicinsk behandling af de mest almindelige sygdomme.

Kurset giver en introduktion til den medicin, der bruges til behandling af de hyppigste sygdomme hos ældre borgere. Det kan hjælpe til at forstå, hvordan medicinen påvirker borgeren, og hvilke virkninger og bivirkninger det er vigtigt at holde øje med. På den måde kan social- og sundhedshjælperen være med til at sikre, at borgeren hele tiden får den rette behandling. 

Hent produktblad

 Kort fortalt om medicin screenshot

Læringsmål 

  • Kursisten har en basal viden om medicinen, som de skal bistå borgeren med at tage.
  • Kursisten kender og kan bruge almindeligt anvendte fagudtryk og medicinske termer.
  • Kursisten kan observere og genkende symptomer på ændrede trivsels- og sundhedstilstande hos de ældre borgere som følge af medicinindtag.
  • Kursisten kan redegøre for og dokumentere sine iagttagelser i samarbejdet med andre faggrupper for at sikre en koordineret hjælp til borgeren.